Miscarea face bine oricand - specificatii speciale pentru femeile insarcinate care practica sport
Posted by     feb 13, 2020     Home    0 Comments
Miscarea face bine oricand - specificatii speciale pentru femeile insarcinate care practica sport

Un subiect intens dezbatut este mereu cel al femeii insarcinate. Are sau nu are voie aceasta sa practice vreun sport? Sunt cazuri de femei insarcinate cu un termen avansat care inca se bucura de libertatea de miscare, fara sa puna in pericol sanatatea fatului. Sunt cazuri ale celor aflate in primele saptamani de sarcina si fara energie, dar cu multa teama la activ, care nu pot sa practice vreun tip de sport. Adevarul este unul clar: sportul aduce beneficii. In cazul gravidelor vorbim despre limite.

Ca si in restul cazurilor, recomandarea numarul unu ramane un consult inainte de a practica un sport. In cazul gravidelor vorbim despre avizul medicului de a practica un sport dorit. Daca acesta isi da acordul, mai ramane achizitia unui echipament si a accesoriilor necesare pentru a practica sportul dorit, in siguranta.

Pot fi abordare sporturi precum:

Inotul

Aqua gym este un concept adaptat chiar si pentru gravide. Mai cu seama pentru ca apa preia parte din greutatea corporala, femeia insarcinata simte ca are mai multa putere, energie si vigoare, asadar se va bucura de multa miscare. Plutirea in apa elibereaza presiunea pe care o  gravida o simte in coloana vertebrala, la incheieturi de asemenea, asadar inotul poate fi practicat chiar si in trimestrul trei.

Achizitii de facut:

  • Casca din silicon. Va proteja parul, este practica si comoda.
  • Ochelari, mai ales daca sunteti sensibila. Nu sunt neaparat recomandate scufundarile.
  • Costum de baie, cat mai comod.
  • Bagheta din spuma.

 

Aerobic usor

In functie de cum se simte fiecare femeie in aceasta perioada, de cata putere fizica are, de perioada de sarcina, aerobicul nu este neaparat interzis. O alternativa placuta este chiar aerobicul in apa, de ce nu? Sunt de evitat salile aglomerate, unde temperatura din interior creste simtitor de mult si de repede.

Yoga, pilates, exercitii Kegel

Se spune despre yoga ca lupta cu stresul, ajuta la relaxarea corpului, dar si a mintii. Asadar o femeie insarcinata ar aprecia destul de mult acest lucru. Vor fi realizate miscarile simple, atat cat permite corpul si sarcina. Yoga este un tip de miscare sigura in sarcina, iar pentru sesiunile de yoga este suficient un echipament sportiv si o salteluta confortabila.

Pilates in sarcina este de asemenea un tip de antrenament fizic recomandat, sigur, usor de realizat. Mai ales pentru cele care practicau pilates si inainte de sarcina, nu se vor simti limitate in aceasta perioada. Desigur, regula de baza este a nu exagera cu efortul fizic facut. Exista insa exercitii speciale pentru femeile insarcinate, ce se pot si adapta ca intensitate si durata. O minge de pilates va fi necesara, utila, ce transforma exercitiile in momente mai placute.

Iar cand vorbim despre exercitiile Kegel, aici femeile insarcinate sunt luate in vizor. Aceste exercitii sunt speciale pentru perioada de sarcina. Se spune ca sunt chiar indicate, pentru ca nasterea sa fie una mai  usoara, asadar sunt un soi de pregatire pentru momentul nasterii. Miscarile de acest gen au rolul de a intari musculatura, pentru a minimaliza impactul travaliului si a nasterii asupra slabirii vezicii spre exemplu sau a aparitiei de hemoroizi. Pentru exercitiile Kegel pot fi necesare salteluta sau o minge ca cea de pilates.

Pentru femeile insarcinate si mersul pe jos este benefic, minimul necesar pentru ca acestea sa se mentina active. Cu pas alert sau dupa cum permite starea fiecareia, mersul pe jos nu cunoaste contraindicatii, decat in cazuri speciale, cand gravidei ii este recomandat – mai ales in ultima luna de sarcina – sa nu depuna niciun efort. Poate fi folosita cu succes in astfel de perioade si perna pentru masaj sau cea inclinata, ce mentine picioarele mai sus, un remediu eficient pentru picioare umflate.

Pentru comenzi privind tipul de echipament dorit, va asteptam in cadrul paginii noastre.

Comments

Log in or register to post comments