Creati acasa spatiul optim pentru terapia kineto pentru copil - iata cum!
Posted by     iul 15, 2021     Home    0 Comments
Creati acasa spatiul optim pentru terapia kineto pentru copil - iata cum!

Inca de la nastere sau chiar si de dinainte de acest moment va preocupa intens stare de sanatate si de dezvoltare armonioasa a bebelusului. Iar pe masura ce lunile trec si el se dezvolta va interesati de metode prielnice pentru cel mic. In unele cazuri afectiunile diverse depistate la timp va pot fi punctul de start in terapia kineto.

Veti urma negresit un program complex si adaptat, asa cum va indica medicul curant. Insa, terapiile de orice fel sunt cu atat mai eficiente, cu cat sunt practicate si acasa, ca o continuare a ceea ce medicii specializati va propun sa realizati cu cel mic.

Kineto acasa - de ce produse am nevoie

Incepeti amenajarea spatiului cu pricina cu o saltea de gimnastica. Multe dintre exercitiile de kineto presupun miscari la sol si nu numai. Insa spatiul bine delimitat va ajuta intru totul. Saltea potrivita gasiti aici.

Pentru copiii cu diverse sindroame, pentru cei cu autism carora le sunt recomandate terapiile de tip 3C un tip de exercitiu benefic este cel legat de orientarea in spatiu. Dispunem de kituri senzoriale ce vor stimula, un circuit ce cuprinde conuri si bastoane, printre altele. Comandati aici.

In functie de starea celui mic si de terapia recomandata putem vorbi despre amenajarea acasa a unui spatiu care sa deserveasca scopului practic. Daca aveti nevoie de interventii prin:

  •      Tehnica manuala, de tip mobilizari pasive si active, stretching, aveti nevoie de cercuri, de mingi medicinale sau de benzi.
  •      Tehnica non manuala de tip posturari si tractiuni aveti nevoie de bara speciala, eventual si de perna inclinata.

Multe din exercitii mai ales in cazul copiilor au legatura cu masajele si cu o corectie de postura. Dispunem inclusiv de masa de masaj in cazul in care terapiile zilnice implica masajele. Acestea sunt rezistente si investitie de care va veti bucura multa vreme.

Kinetoterapia este indicata ocazional si adultilor. Din cauza posturii deficitare in fata ecranelor, din cauza unui accident, chiar si din neatentie cand calcati stramb si va luxati glezna, recuperarea prin kinetoterapie este necesara. Asadar, de indata ce va amenajati spatiul corect si faceti cateva achizitii, puteti chema specialistul acasa si puteti urma oricand tehnicile indicate si pe cont propriu, in intimitatea casei.

Preocupati-va sa gasiti un specialist, caci de tot ce va trebuie pentru terapia prin kineto noi va punem la dispozitie. Detalii in pagina noastra, https://artsporttotal.ro/.

Comments

Log in or register to post comments