Patinajul artistic - sfaturi pentru debutanti
Posted by     ian 6, 2020     Home    0 Comments
Patinajul artistic - sfaturi pentru debutanti

Un sport de iarna interesant spre care se orienteaza oricine in sezonul rece -> patinajul este pentru unii o adevarata pasiune. Pentru debutanti, visul de a patina profesional se va materializa numai dupa multa practica, dar si avand o baza suficienta de cunostinte. Este un sport placut, iar la un nivel avansat presupune executarea de acrobatii si piruete pe gheata. In cazul debutantilor se rezuma la simplul patinaj, cu o viteza ce creste in intensitate pe masura ce evolueaza, ce stapaneste mai bine mersul pe patine.

Stiati ca numarul tinerilor patinatori a crescut considerabil in tara in ultimii ani? Patinajul la copii este o incurajare nu doar pentru ca este un sport antrenant, o modalitate de socializare in cele din urma, ci si pentru avantajele sale multiple.

De ce recomandam patinajul in cazul copiilor?

Mai ales parintii trebuie sa stie ca in cazul copiilor patinajul este o idee excelenta intrucat: le creste capacitatea de concentrare, le dezvolta ambitia, invata sa comunice si sa socializeze mai bine. Pe de cealalta parte, practicarea unui astfel de sport rezulta intr-o imunitate mai puternica, deci mai multa rezistenta in fata racelilor. Implicit fizicul copiilor se dezvolta mai armonios. Amintim si de o alta latura, anume de cea artistica. Stiati ca practicarea patinajului dezvolta la copii simtul artistic si pe cel muzical?

Primele incercari pe gheata

Intelegerea procesului propriu zis pe care il prezinta patinajul este foarte importanta pentru oricine. Patina vizeaza cele 2 muchii - interioare si exterioare, iar greutatea corpului este sustinuta de ambele. In calitate de debutant, e necesar sa stii sa folosesti ambele laturi in echilibru.

In principiu primele sesiuni de patinat presupun asigurarea stabilitatii prin sprijinirea mantinelei. De obicei muchia interiorara se resimte numai cand greutatea corpului este lasata pe degetul mare de la picior. Incercarea de a misca piciorul pe gheata este de fapt inceputul practicarii acestui sport.

In cazul muchiei exterioare, aceasta se resimte cand greutatea este lasata pe degetul mic al picioarelor. Desi poate ca suna greoi, nu e nimic dificil in a realiza niciuna din cele doua miscari mentionate. Intr-un timp mai scurt sau relativ mai lung, in functie de fiecare, asta de a patina va fi stapanita cu succes in cele din urma.

Sfaturi pertinente pentru a aluneca lin de pe un picior pe altul

Este foarte important sa mentineti distanta fata de mantinela, respectiv printr-o singura mana intinsa, stand pe doua picioare. Astfel aveti sprijinul necesar, insa e de preferat sa nu va apropiati prea mult de mantinela pentru ca riscati sa va loviti de aceasta.

Cu pasi mici la inceput, incercati sa pasiti ca si cum pasiti pe uscat. De preferat este ca tendinta sa fie de a apasa patinele pe varful lamei si nu pe calcai.

In timpul patinatului incercati sa indoiti genunchii putin, pentru mai multa stabilitate si siguranta totodata. Desi va exista tendinta de a va uita in jos, e bine sa nu devina o obisnuinta. Dupa ce pasiti pe gheata, miscarile vor veni de la sine.

Pozitia corpului este foarte importanta. Care este aceasta? Trebuie mentinut spatele drept, umerii vor fi apasati pe spate, iar barbia in sus.

Dupa cateva sesiuni de antrenament, va veti simti ca niste adevarati patinatori!

Comments

Log in or register to post comments