Toamna in natura – ce sporturi sa practicati in aceasta perioada
Posted by     oct 30, 2019     Home    0 Comments
Toamna in natura – ce sporturi sa practicati in aceasta perioada

Desi avem tendinta de a crede ca sezonul rece ne tine in casa sau ne obliga la activitati mai restranse, doar in interior, iata ca toamna ne demonstreaza ca se poate si altfel. Cat inca nu sunt ploi si ceata prea multa, cat  vremea inca se mentine cat de cat buna, puteti practica sporturi in natura.

Asociem toamna cu depresiile si nostalgiile, dar daca facem sport si mai ales ne bucuram de aer curat si de tot ce inseamna acest sezon avem la indemana un remediu mai bun ca oricare altul pentru a evita stari de acest gen. Iata deci ce sporturi in aer liber pot fi o alegere pentru timpul liber si un mod sanatos de a combate efectele instalarii unui  nou sezon, privind impactul asupra starii psihice:

Jogging

Daca v-ati delectat toata vara cu jogging cand soarele abia rasarea, de ce sa va opriti acum? Am putea spune ca acest tip de sport tine numai de vointa, nu de capriciile vremii. Desigur ca pentru a putea practica jogging ar fi bine sa va echipati mai bine, cu haine care va protejeaza de frig, vant, dar mai ales de ploaie.

Miscarea in aer liber este cea care tonifiaza muschii, mentine inima sanatoasa, stimuleaza imunitatea, adica toate beneficiile sportului, amplificate de aer curat de afara si de libertatea de miscare, de placerea vizuala caci nu putem spune ca nu suntem si incantati de spectacolul cromatic al sezonului.

Alege treningul potrivit si o vesta, incalta adidasii speciali pentru acest tip de miscare si nu te lasa intimidat de vremea de toamna.

Ciclism

Un pasionat adevarat stie ca nu trebuie sa se opreasca total din a pedala doar pentru ca este un sezon mai rece. Isi va dota si actualiza echipamentul, de data aceasta optand pentru esarfa de asemenea, pantalon lung, bluza cu maneca lunga de asemenea.

Mersul pe bicicleta inseamna muschi tonifiati si un sistem osos rezistent, plamani care functioneaza foarte bine si un metabolism imbunatatit per total. Pentru a practica acest gen de sport si in perioada mai rece de toamna va fi necesara o geaca impermeabila, rezistenta la vant.

Aerobic

Poate fi alternativa la jogging, mai ales ca nu va deplasati prea mult. Totusi implica multa energie, multa miscare. In cazul in care vine si ploaia prin surprindere sunteti in imediata apropiere de sala. Aerobicul in aer liber va anima orice zi, mai ales cand totul pare atat de monoton.

Veti avea nevoie de un echipament lejer, pentru ca multitudinea de miscari va genera multa caldura. Totusi trebuie sa fiti si feriti de ploaie, de exces de umiditate si de frig. La echipament poate fi asociata si purtarea de casti pentru a va proteja de frig. O sapca, fular sau esarfa, dupa bunul plac o  puteti comanda aici.

Drumetii montane

Daca sunteti genul calatorului care practica mult mersul pe jos si acest gen de miscare este un tip de sport. Drumetiile montane sunt mai placute ca oricand cand intreaga natura isi schimba aspectul in aramiu. Insa atentie, acum este si timpul potrivit pentru a investi in echipament mai complex. Nu plecati la drum fara incaltaminte adecvata – umiditatea va face papucii obisnuiti sa alunece –, fara protectie pentru cap, de vant si ploaie. Totul impermeabil, impachetat intr-un rucsac practic.

Desigur ca sporturile de interior sunt acum de interes, singura modalitatea de a urma rutina sportului chiar si cand este frig. Nu uitati insa ca miscarea in aer liber este placuta si inca poate fi abordata. Va punem la dispozitie si echipamente complexe, accesorii si tot ce este necesar pentru a va bucura de sport in siguranta si confort. Lista completa de produse o veti gasi in cadrul paginii noastre, https://artsporttotal.ro.

Comments

Log in or register to post comments