Antrenamentele cu greutati vs cu greutatea corpului
Posted by     oct 3, 2019     Home    0 Comments
Antrenamentele cu greutati vs cu greutatea corpului

In prezent, salile de fitness sunt dotate cu atat de multa aparatura, accesorii si greutati, incat nici nu stii care sunt cele mai potrivite pentru tine, cele care te pot ajuta sa iti atingi obiectivele. Mai exista si alternativa, cea in care te antrenezi cu greutatea propriului corp. Exista tot felul de controverse astazi vizavi de alegerea ideala intre cele doua, cu toate ca nu spune nimeni ca nu se poate alterna intre acestea.

Fiecare vine cu o serie de avantaje, insa pot constitui si dezavantaje atunci cand exercitiile nu sunt efectuate corect, spre exemplu, ori cand pozitia adoptata nu este una corespunzatoare, cand echipamentele folosite nu sunt cele mai calitative.

Recomandarea expertilor in cercetare medicala, care efectueaza tot tipul de studii sunt de parere ca e deosebit de important ca exercitiile realiza cu propria greutate sunt foarte importante. E chiar ideal sa fie efectuate cel putin 30 minute in fiecare zi.

Antrenamente cu greutati sau cu greutatea corpului?

Dat fiind faptul ca astazi exista atat de multe sali de antrenamente dotate cu aparatura moderna, multi se intreaba daca nu sunt deja depasite cele realizate cu greutatea corpului propriu. Este numai unul dintre exemplele care au generat dispute cu privire la cele doua. Analizand insa situatii concrete in care cele doua au fost aplicate, impreuna sau separat, rezultatele se resimt in cazul amandurora. La fel cum un antrenament cu greutati de tipul ganterelor atrage dupa sine o stare fizica imbunatatita, si in cazul antrenamentelor efectuate cu propria greutate beneficiile exista.

De ce sunt bune antrenamentele care nu includ alte greutati decat pe cea a corpului?

Inca din timpurile apuse, antrenamentele in scoli se realizau la bara de tractiuni, la paralele, spre exemplu. Multe presupuneau efectuarea de exercitii fara a folosi nici un fel de echipament sportiv. In timp, s-au adoptat tot felul de metode de antrenament, toate avand menierea de a sustine sanatatea, respectiv de a imbunatati performantele fizice - dupa caz.

Exista o legatura insa intre cele doua tipuri de antrenamente. Cele simple, fara nici un ajutor din exterior, sunt cele care au incurajat de fapt pe multi sa isi indrepte atentia asupra celor cu greutati clasice. Ambitia de a exploata moduri diverse de dezvoltare a mesei musculare este un motiv bine intemeiat de a opta pentru tot felul de echipamente si accesorii. Deja efortul depus cand este folosita o banda elastica este mai intens, deci si impactul asupra organismului va fi altul. In orice caz, exercitii care vor ramane recunoscute pentru eficienta sporita ce o prezinta, care nu folosesc astfel de ajutoare sunt flotarile, tractiunile si flotarile la paralele.

De ce sunt preferate antrenamentele care includ greutatile sau alte accesorii?

De obicei acest tip de antrenament este vazut cu scepticism de partea feminina, pornind gresit de la conceputul ca este strict pentru cresterea masei musculare. In fapt este o solutie optima pentru remodelarea siluetei, sculptarea formelor si armonizarea imaginii de ansamblu a corpului. Sunt recunoscute mai ales pentru impactul pe care il au in procesul de slabire.

Scurta concluzie

Puse in balanta, cele doua vin cu avantaje variate. Unii vor prefera si se vor orienta strict catre cele care nu necesita echipamente speciale, intrucat se vor acomoda mai repede acestora. Altii se vor orienta spre cele care presupun utilizarea de greutati, accesorii sau alte echipamente, intocmai pentru ca se simt mai confortabili cu ele, sunt de parere ca ii ajuta mai mult. In functie de obiectivele pe care le stabileste fiecare vizavi de corpul tau, atat unul, cat si celalalt tip de antrenament isi va demonstra eficienta.

Va asteptam in magainzul nostru – ArtSportTotal - cu solutii variate constand in echipamente si accesorii pentru antrenamente eficiente.

Comments

Log in or register to post comments