Sporturi de echipa - beneficii si recomandari
Posted by     iul 8, 2020     Home    0 Comments
Sporturi de echipa - beneficii si recomandari

Sportul este sanatate curata pentru toata lumea. Mai ales cand un anumit tip de sport este practicat din copilarie, sansele ca un talent anume sa fie bine cultivat si sa se ajunga la performanta sunt mai mari. Disciplineaza si contribuie la o dezvoltare armonioasa, printre altele, iar avantajele sunt cu mult mai multe.

Un aspect definitoriu pentru orice sport de echipa este ca aici nu exista EU, ci NOI. Atitudinea de coechipier este benefica si incurajeaza spre cooperare continua. Exista un scop comun, iar a castiga este o dorinta absoluta pentru toata lumea. Despre perseverenta si cum sa lucrezi alaturi de alte persoane, sportul de echipa este antrenament pentru corp, minte si disciplina.

Ce sport de echipa va fi ales

Exista principiul incercarii, cand dorinta de a vedea ce este potrivit de ales. In alte cazuri sunt si aspecte ce tin de abilitatile fiecaruia, de conformatia corporala, de rezistenta etc. Am discutat si cu alte ocazii, aici pe blog despre o astfel de alegere, cel putin cand vine vorba de copii.

Tinand cont de modul de practicare, daca va doriti o activitate sezoniera, vara poate fi practicat tenisul de camp sau masa, echitatia, canotajoul, atletismul printre altele. In sezonul rece sunt populare patinajul, schiatul, saniusul sau snowboard-ul.

Trebuie sa tinem cont si de varsta. Pentru cei mici gimnastica ar putea fi o alegere - minim 3 ani. Acest sport creste forta fizica si ajuta mai ales la dezvoltarea musculaturii, a flexibilitatii si coordonarii. Echipament gimnastica regasiti si in oferta noastra.

Conform studiilor, timpul optim pentru a incepe practicarea constanta a unui sport este varsta de 6-8 ani. Pot fi luate in considerare sporturi precum fotbal, hochei, golf, tenis, ping pong sau handbal - echipament handbal este disponibil in oferta noastra curenta.

Pentru copii cu varste intre 7 si 12 ani sporturi recomandate sunt tenisul sau baschetul - echipament baschet regasiti in cadrul paginii noastre. Se spune despre acest sport ca favorizeaza cresterea in inaltime si ajuta la dezvoltarea preciziei si a spiritului de echipa.

Pentru adolescenti pot fi recomandate alte tipuri de sporturi, precum scrima, fotbalul sau volei -  echipament volei cu toate accesoriile necesare este parte din catalogul Art Sport Total. Acest din urma exemplu este unul edificator pentru a exersa si imbunatati viteza de reactie a copilului precum si coordonarea. Scrima este in schimb un sport total pentru viteza, forta, rezistenta si indemanare.

Beneficiile sportului de echipa pentru fiecare persoana

 

Nu ne nastem cu anumite abilitati. Acestea sunt dobandite in timp si vor fi utile in diverse contexte din viata. Sporturile de echipa sunt benefice in plan individual din numeroase puncte de vedere; spiritul de echipa vine la pachet cu:

ü  A accepta si respecta reguli.

ü  Cu spirit de corectitudine.

ü  Dorinta de cooperare.

ü  Responsabilitate asumata.

ü  Incredere de sine sporita.

ü  Abilitati de socializare si comunicare.

O atentie deosebita trebuie acordata modului in care un copil este integrat intr-o echipa. A renunta este usor, mai ales cand este desconsiderat de ceilalti coechipieri. Asadar, adevarate lectii de viata ne sunt oferite de orice tip de sport. Este de preferat sa existe si o asociere a tipului de sport ales in functie de temperamentul fiecaruia.

In ceea ce priveste echipamentul potrivit, veti gasi recomandari aici. Este necesar sa tineti cont de materiale - acestea sunt speciale, trebuie sa fie rezistente si flexibile - si nu doar de pret, de design si nu doar de costuri finale. Tot aici puteti gasi echipament ce poate fi personalizat sau piese individual cumparate, nu doar seturi, precum si accesorii pentru a exersa continuu.

Comments

Log in or register to post comments