Sportul in perioada de pandemie - indoor sau outdoor?
Posted by     mai 4, 2020     Home    0 Comments
Sportul in perioada de pandemie - indoor sau outdoor?

In aceasta perioada, pandemia de coronavirus impune desigur tot felul de masuri, restrictii si ne obliga sa ne readaptam la un alt stil de viata. Mai multa responsabilitate, mai multa atentie si mentinerea distantarii sociale inseamna printre altele si o reorganizare in ceea ce priveste modul in care practicam sport.

De mentionat ca si in perioada pandemiei era permisa practicarea sporturilor dorite, astfel incat se putea completa in declaratia necesara acest motiv al deplasarii. Chiar daca pe viitor acea declaratie nu va mai fi necesara, ramane o responsabilitate a fiecaruia de a avea grija de conditiile in care practica sportul dorit.

Cum ma protejez in timp ce practic sport

Tinand cont de recomandarile specialistilor, este important sa purtam manusi si masca, ba mai mult decat atat, acest lucru se impune in spatii inchise. Salile de forta isi iau de regula masurile necesare, poate chiar monteaza panouri de protectie pentru a mentine distanta intre persoane. Daca observati ca nu sunt masuri de minime siguranta luate, luati din propria initiativa masuri.

Pentru sporturi indoor: ar fi de preferat un numar cat mai mic de participanti, distanta intre acestea, deci pozitionarea aparatelor va fi necesara.

Pentru sporturi outdoor: atat timp cat se mentine distantarea sociala, nu este nevoie de masca. Este de preferat a fi purtata pentru ca riscul de contaminare il avem si prin simpla comunicare cu o persoana, pentru ca mici particule sunt eliberate pe cale orala si acestea ne pot infesta. Daca vorbim de sport de echipa, este de preferat un numar cat mai mic de participanti.

Sporturi indoor

Este mai degraba incurajat sportul in aer liber, dar pentru cei care prefera indoor sau nu au cum efectiv altfel, sporturile preferate vor fi practicate in siguranta daca sunt luate masurile necesare. Vorbim despre echipament sportiv si toate accesoriile necesare. De preferat schimbarea la sala, inainte de a incepe si ulterior dupa incheierea sesiunii. Asta pentru a nu purta aceleasi haine pe tot parcursul orelor dedicate sportului.

Recomandari: inot, echitatie sau sala de forta cu toate tipurile de exercitii fizice dorite. Pentru orice preferinta ar exista, dispunem de articolele sportive necesare.

Sporturi outdoor

Vorbim despre o vasta lista de optiuni. Putem fi creativi astfel incat sa combinam tipurile de activitati sportive. Ciclismul, jogging sunt printre cele mai populare alegeri. Si de aceasta data ramane o recomandare necesitatea de a investi in echipament corespunzator. Tesaturile din care sunt realizate acestea permit pielii sa respire, nu retin mirosuri si umiditate si astfel confortul pe durata purtarii va fi unul sporit. Vezi aici echipamentele disponibile in ofertele noastre.

La fel de importanta este si alegerea incaltamintei potrivite. Vorbim despre aderenta buna si iata mai ales in aceasta perioada, mai calduroasa, de nevoia de ventilatie corespunzatoare. Sunt marci celebre de incaltaminte dintre care putem alege, in functie de tipul de activitate preferat.

Sportul face bine!

Promovarea unui stil de viata sanatos ramane o prioritate. Asadar indiferent de conditii, de perioada din an, sportul poate face parte din viata noastra. Chiar daca nu practicat la nivel profi, sportul trebuie promovat pentru multiplele sale beneficii. Stim foarte bine ca detensioneaza, lucreaza muschii, sculpteaza deci trupul, dar si ceea ce nu se vede este un efect important si anume starea de bine pe care o avem ulterior.

Sugestii: jucati badminton cu cei mici, jucati fotbal, baschet sau orice alt sport pentru a-i inspira. Sportul indoor sau outdoor nu presupune neaparat investitii majore. Pentru tot ce aveti nevoie spre a dota o camera de acasa pentru acest gen de activitati regasiti in portofoliul nostru produse de calitate si la preturi accesibile.

Comments

Log in or register to post comments