Sezon deschis la badminton - distractie pentru toata familia!
Posted by     iul 4, 2018     Home    0 Comments

Poate ca iti amintesti si tu cu nostalgie de vremurile copilariei, in care alergatul dupa fluturi era o ocupatie aproape zilnica, atunci cand vremea era frumoasa. Asta nu inseamna insa ca acum trebuie sa privesti badmintonul - pentru ca despre acest sport este vorba - precum o joaca de copii, ca pe ceva ce nu ai mai putea face.

Oricine iti poate confirma - badmintonul este un tip de miscare ce poate fi incercat de oricine. Practic, e potrivit pentru intreaga familie si pe langa acest lucru atrage dupa sine si numeroase beneficii. In randurile urmatoare ti le exemplificam:

Dezvolta calitatile motrice

Viteza, mobilitate, atentie - toate aceste calitati si nu numai pot fi dezvoltate prin practicarea acestui sport.

In cazul in care iesi intr-un weekend la iarba verde, alaturi de familie, asigura-te ca nu uiti rachetele de badminton si fluturasii. Copii, adulti - nu are importanta! Badmintonul garanteaza distractie si miscare pentru toata lumea!

Stimuleaza intelectul

Badmintonul este un sport care se desfasoara intr-un ritm destul de alert. Prin acest fapt, procesul de gandire este stimulat, intrucat trebuie sa ai o putere de concentrare ridicata si capacitatea de a lua decizii rapide.

De asemenea, poate fi foarte benefic pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor, intrucat ajuta la o mai buna coordonare ochi-brat si imbunatateste de asemenea si reflexele.

Beneficii pentru sanatate

Cu totii stim ca miscarea este benefica pentru sanatate, insa cine s-ar fi gandit ca badmintonul poate sa ajute la reducerea colesterolului daunator si stimularea cresterii celui benefic?

Diverse studii realizate indica faptul ca, dupa doar o jumatate de ora de joc, bataile inimii ajung aproape de 80-85% din nivelul maxim. De asemenea, se pare ca la practicantii de badminton se poate observa o scadere considerabila a tensiunii arteriale, lucru foarte benefic pentru persoanele hipertensive.

In egala masura, badmintonul reduce si ingrosarea vaselor de sange, contribuind la minimizarea riscului de infarct miocardic si a celui de accident vascular cerebral.

Ajutor pentru slabit

Cei care isi doresc sa isi mentina greutatea corporala sub control ar trebui sa aiba in vedere un lucru: intr-o singura ora de joc de badminton pot fi arse pana la 500 de calorii.

Chiar si pentru copiii supraponderali badmintonul poate fi un aliat de nadejde. Practicarea acestui sport poate ajuta la eliminarea grasimii in exces si la atingerea greutatii optime pentru inaltimea si varsta avuta.

Dincolo de toate aceste beneficii, badmintonul te ajuta sa te simti bine, te face mai puternic, mai entuziast si mai motivat. Ajuta la alungarea depresiei, a stresului si anxietatii si promoveaza in acelasi timp dezvoltarea stimei de sine. Nu in ultimul rand, dupa o sesiune de badminton si somnul va fi mai odihnitor.

De ce echipament ai nevoie?

Fiind un sport care implica mobilitate sporita, pentru badminton vei avea nevoie de un echipament cat mai comod si care sa permita realizarea cat mai lejera a miscarilor. In acest sens, poate fi ideala o pereche de pantofi sport, un tricou si pantaloni scurti pentru a fi pregatit de o partida de badminton.

Ca “recuzita” pentru acest joc poti gasi cateva idei in categoria Badminton.

Prin urmare, daca vrei sa arzi calorii rapid, sa iti imbunatatesti starea generala si sa faci miscare intr-un mod distractiv, nu lasa sa treaca aceasta vara fara sa joci macar o data badminton, indiferent daca mergi la iarba verde cu prietenii si familia ori daca alegi sa te joci intr-un spatiu special amenajat in acest sens.

Comments

Log in or register to post comments