Impactul sporturilor de iarna asupra sanatatii fizice si psihice
Posted by     nov 20, 2018     Home    0 Comments

In anotimpul rece, mai toti se orienteaza spre confort, fizic si termic, si prefera sa isi tonifieze musculatura prin sedintele de masaj oferite de fotoliile special concepute in acest sens. Cu toate acestea, nimic nu poate inlocui cu adevarat un sport de iarna si beneficiile sale.

Sportul, mai ales in perioada rece din an, este o recomandare si din partea medicilor, intrucat acesta aduce o contributie insemnata la mentinerea unui organism functional si, in ansamblu, la un stil mai sanatos de viata.

Asadar, cei dintre voi care v-ati propus sa identificati un sport de iarna pe care sa il practicati in lunile urmatoare, pentu a va imbunatati sanatatea, aveti de ales intre o multitudine de optiuni. Ideea este de a va ajuta sa va mentineti in forma si totodata sa va bucurati de o stare generala pozitiva.

Patinatul, saniusul, skiatul, snowbordingul sunt numai cateva dintre optiunile dintre care puteti alege si pentru care, de altfel, va punem la dispozitie echipamente diverse.

Care sunt beneficiile practicarii unui sport de iarna?

Se desfasoara in aer liber, ceea ce inseamna ca aveti parte de beneficii in ceea ce priveste starea generala de sanatate. Este favorizata o circulatie sanguina corespunzatoare, iar razele soarelui, care de data aceasta incalzesc mai incet, reprezinta o sursa controlata de vitamina D, benefica pentru ten.

Cele mai multe activitati sportive se desfasoara la munte. Despre zonele muntoase stie oricine ca aduce numeroase beneficii – aerul curat este o sursa de binefacere pentru cei care sufera de astm bronsic, de alergii diverse, sau care prezinta dificultati de respiratie, in general fiind cauzate de mediile poluate in care traiesc. Iata deci ca exercitiul de iarna scade in mod considerabil atat in cazul acestora, cat si al tuturor in general, riscul de a suferi accidente vasculare, precum si boli de inima.

Cei care se bucura de fiorul adrenalinei, oferit de viteza – prin snowboarding, se bucura de o folosire intensa a muschilor de la picioare, precum si a celor bazali, pentru ca trebuie sa se solicite astfel incat sa atinga un echilibru optim la alunecare.

Pentru a deveni un snowboarder eficient, e necesara o agilitate si o flexibilitate pe masura. Atingandu-le fiecare isi asigura atat abilitatile necesare pentru a se desavarsi in acest sport, cat si o conditie fizica excelenta.

Practicat regulat, acest sport aduce o sumedenie de beneficii asupra corpului. Spre exemplu, in decursul unei ore se ard in jur de 450 calorii intr-o ora. De preferat este insa a practica acest sport responsabil, respectiv pentru un timp limitat. Tot ce e prea mult strica, iar snowboarding-ul poate duce la leziuni.

De altfel si patinajul este un sport de iarna cu efecte deosebite asupra sanatatii. Multi il considera ca fiind un tratament placut de altfel si nu o forma de exercitiu – un tratament atat pentru corp, cat si pentru minte. Vorbim despre un antrenament cu efecte deosebite asupra sistemului cardiovascular. Totodata are beneficii si la nivelul muschilor de la picioare, care se intaresc si definesc. Practicat in mod regulat pe timpul iernii, patinajul ajuta la intarirea rezistentei, a flexibilitatii, dar totodata si la  o mai buna agilitate si un echilibru deosebit.

Cu siguranta nici nu mai trebuie sa mentionam despre faptul ca alunecarea pe pationoar inseamna calorii arse. Este o modalitate optima de a reduce stresul si totodata a grijilor. De altfel, si starea de spirit este una imbunatatita.

Este ideal a beneficia in timpul practicarii oricarui sport de iarna si de un echipament corespunzator. In acest sens, va asteptam pe Artsporttotal.ro cu echipamente sportive variate, definite de calitate, rezistenta si o eficienta sporita.

 

 

Comments

Log in or register to post comments