Detalii esentiale legate de casca de protectie pentru schi
Posted by     dec 17, 2018     Home    0 Comments
Detalii esentiale legate de casca de protectie pentru schi

Cei mai multi dintre incepatorii de pe partia de schi nu sunt recunoscuti doar dupa echipamentul usor improvizat, ci si dupa caciula pe care o poarta in cap. Cei mai experimentati schiori vor purta in permanenta o casca si ochelari pentru ca ei au inteles cat de importante ar putea fi acestea in caz de accident. Casca este cea care in special te protejeaza de posibile trauma cerebrale sau diverse alte leziuni care contrar aparentelor nu survin doar atunci cand experimentezi viteze ametitoare pe partie, ci in orice moment in care ai putea sa iti pierzi echilibrul.

Trebuie avut in vedere faptul ca majoritatea oamenilor care se dau cu schiurile se misca cu viteze foarte mari, desi nu toti sunt si experti, coliziunea cu acestia fiind destul de frecvent intalnita. La momentul impactului, mai cu seama daca viteza este una mare, pot exista lovituri cu betele, snowboardul sau schiurile in zona capului si te poti alege, astfel cu mai mult decat o vanataie. Rolul pe care il are o casca de protectie nu se limiteaza doar la aceste aspecte pe care crezi ca ai putea sa le eviti deoarece atunci cand mergi pe partie, pot avea loc nenumarate accidente considerate stupide datorita usurintei care le-ar putea provoca.

Cele mai importante aspecte pe care le prezinta o casca de protectie sunt:

  1.        Interiorul

Este absolut indispensabil sa fie cat mai comod si sa nu aiba niciun punct de presiune ori surplus de material care ar putea sa te irite in timp. Pe de alta parte, nici nu trebuie sa o simti chiar foarte comoda deoarece ea trebuie sa ramana stabila si sa nu deranjeze in niciun fel prin asta. Interiorul ei ar putea fi fabricat din diverse material, insa cel mai folosit este polistirenul sau spuma, de regula fiind segmentat pentru a putea fi eliminate anumite parti in functie de temperatura sau nivelul de confort pe care il preferi.

  1.        Ventilatia

Exista trei tipuri de casti din punct de vedere al ventilatiei, respectiv cu ventilatie, fara sau cu ventilatie reglabila. Cele care au ventilatie sunt destinate utilizarii atunci cand temperaturile sunt mai ridicate si vantul scazut, iar cele fara sunt folosite in conditii de frig extrem, vant intens sau ninsoare. Cele reglabile ar putea fi utilizate in orice conditii in care fluxul de aer ce intra in casca poate fi reglabil.

  1.        Forma

Din acest punct de vedere, putem discuta de doua tipuri fundamentale de casti. Exista cele clasice care iti permit sa lasi fata si gatul libere, si cele full care sunt asemanate castilor de motocicleta care pot avea sau nu vizor. Cele mai sigure se considera a fi cele full, doar ca ajung sa piarda foarte mult din confort si reusesc chiar sa te ingreuneze in ceea ce ai dori sa faci pe partie, motiv pentru care se recomanda mai cu seama celor care participa la concursuri si prezinta riscuri de accidentare la viteze mari. Cele clasice au o bareta care se prinde sub barbie si sunt realizate intocmai pentru a fi mai sigure, confortabile si usoare pentru schiorul sau snowboarder-ul care a venit la munte pentru distractie si nu pentru a depasi recordul mondial la viteza.

 

Magazinul nostru iti este la dispozitie cu nenumarate articole pentru protectie in diverse sporturi. Incepand de la cele de contact, unde leziunile sunt destul de frecvente pana la cele in aer liber care datorita vitezei sau suprafetelor mai periculoase pot fi responsabile cu diverse vatamari. Tinand cont ca s-a dat start sezonului pe partie, echipamentele de protectie specifice acestor sporturi ar trebui sa constituie o prioritate.

Comments

Log in or register to post comments