Sporturile de contact si cum te pregatesti corect pentru a intra in joc
Posted by     oct 9, 2018     Home    0 Comments

Sportul ar trebuie sa fie o parte importanta din viata tuturor, pentru ca acesta este cel ce sustine viata de fapt. Alaturi de o alimentatie, o hidratare si o odihna suficienta, acesta dicteaza o stare de sanatate optima, tinand  la distanta bolile si afectiunile diverse.

Acesta este totodata necesar pentru o dezvoltare corespunzatoare, armonioasa si de asemenea pentru buna functionare a organismului. Sportul se clasifica in mai multe categorii, astfel ca te poti ajuta de un anumit tip de sport pentru a asigura o armonie deplina intre minte si corp.

In cadrul acestui articol ne vom indrepta atentia asupra sporturilor de contact, respectiv asupra echipamentului necesar in cazul lor. Sunt o recomandare mai ales in cazul copiilor intrucat ii ajuta la o dezvoltare optima.

Karate

Vorbim despre un sport nobil, ce nu face altceva decat sa stimuleze rabdarea, capacitatea de calculare si pe cea de precizie totodata. Conteaza desigur sa dispui si de un echipament corespunzator. Ai nevoie de o centura de karate potrivita, dar si de kimono – costumul special pentru karate, precum si de protectie la tibie si protectie dentara. In unele cazuri poate fi necesar si suspensorul de protectie.

Trebuie sa fii atent atunci cand practici un astfel de sport de contact ca acesta sa se desfasoare in conditii de siguranta deplina. Asta inseamna ca nu trebuie sa lipseasca salteaua dedicata acestuia, dar nici pernele de antrenament.

Ce beneficii aduce acest sport? Ei bine, inainte de toate, faci miscare, ceea ce este necesar si convenabil. De ce este o recomandare pentru copii? Acesta este un bun stimulent pentru capacitatile motrice, dar si al capacitatii de atentie si focusare.

Judo

Este un sport asemanator karate-ului deci in ceea ce priveste echipamentul de protectie il poti folosi pe acesta. Respectiv il poti adapta, completa dupa nevoie. Gasesti solutiile variate pe site-ul nostru in sectiunea Sporturi de contact.

Cu ajutorul acestuia, mai ales copiii vor invata sa evite conflictele. Este un sport avantajos pentru ca te ajuta sa iti cunosti limitele fizice si totodata pe cele psihice. Cu siguranta ca practicand judo inveti cum sa iti gestionezi frica, infruntand-o.

Desi pentru unii poate parea banal, practicand judo investi sa respiri corect. Conteaza enorm asta pentru ca in functie de ritmul in care respiri iti oxigenezi creierul si intregul organism de altfel. Unii ajung chiar sa il practice ca sport de performanta.

BOX

Se considera a fi un sport consacrat barbatilor, insa box-ul este si pentru reprezentantele feminine. In fapt beneficiile pe care acesta le are asupra lor sunt chiar insemnate. In mare, boxul este un sport recomandat pentru ca ajuta la arderea eficienta a grasimilor, este un bun tonifiant al musculaturii, dar mai ales are beneficii asupra ritmului cardiac.

Creeaza dependenta in sensul bun, te ajuta sa iti modelezi corpul, dar mai ales te ajuta sa dezvolti o buna viteza de reactie.

Aleg sa practice box mai ales cei care se enerveaza din diverse motive, care sunt deseori frustrati, stresati si doresc sa scape de aceste stari. Sportul este considerat de departe un exercitiu terapeutic de efect. De asemenea te ajuta sa ai o stare generala imbunatatita. Asta se datoreaza faptului ca te ajuta sa elimini endorfinele prin faptul ca depui exercitiu fizic intens. Efectele devin vizibile si in ceea ce priveste aspectul fizic.

Si alte sporturi de contact, precum artele martiale, vin insotite de o sumedenie de beneficii si merita atentia ta. Intotdeauna insa trebuie sa fii echipat cu elemente de protectie ca sa elimini riscul de accidentare.

Te asteptam pe site-ul nostru artsporttotal.ro pentru a completa un echipament corespunzator. Apoi nu iti mai ramane decat sa te bucuri de placerea de a practica sportul dorit.

Comments

Log in or register to post comments