Sursa ideala pentru recreere si relaxare – sportul
Posted by     sep 4, 2018     Home    0 Comments

Cu totii, incepand de la mic la mare, ar trebui sa dezvoltam o afinitate aparte pentru cel putin o activitate sportiva in decursul vietii. Pe langa faptul ca acesta ar constitui o cale optima de relaxare, ar fi totodata si o sursa excelenta de recreere.

Atunci cand rutina de zi cu zi copleseste prin notorietate, oboseala si alte astfel de stari, evadarea prin sport este solutia la indemana. O recomandam si totodata o sustinem prin gamele variate de produse, articole si echipamente sportive pe care de altfel ti le punem la dispozitie. Cu drag te invitam sa iei initiativa si sa incepi sa dezvolti placere pentru practicarea unui sport, inducandu-ti mentalitatea de sportiv, castigand astfel cu succes in fara provocarilor pe care ti le arunca viata. Se datoreaza asta modului in care miscarea iti schimba gandirea, in care te ajuta sa obtii performante, sa incepi sa faci lucrurile diferit in bine – pentru tine si sanatatea ta.

Ai putin timp liber la dispozitie?

Atunci cand vii de la munca si iti ramane o fereastra intre sesiunea de gatit si pregatirea pentru somn, te poti folosi de respectivul timp pentru o doza de antrenament fizic. Nici nu stii cat de multe beneficii va avea sportul zilnic asupra corpului si a mintii totodata.

Poti avea in vedere achizitionarea unei biciclete, spre exemplu, pentru plimbari rapide in parc. De asemenea sunt optiuni si rolele, skateboard-ul, longboard-ul, mingi de sarituri, masa de fotbal si alte astfel de echipamente prin care sa iti imbunatatesti dexteritatea.

Este foarte important ca inainte de somn sa iti eliberezi mintea de grijile de la serviciu sau de alte aspecte ce provoaca stres si ingrijorare.

Indiferent de activitatea pe care decizi sa o desfasori – nu trebuie sa fie aceeasi mereu – este bine sa fii mereu echipat corespunzator, respectiv sa te asiguri de faptul ca nu te vei rani sau accidenta in vreun fel.

Desigur ca cititul va fi intotdeauna o activitate pe care poti sa o desfasori pentru a te relaxa, insa acesta iti antreneaza doar mintea. Iata de ce sportul este o recomandare – beneficiile sunt atat pentru minte, cat si pentru corp.

Iata care sunt cateva dintre motivele pentru care ar trebui sa faci sport:

  •          Este un stimulent excelent al inteligentei

Daca doresti sa te bucuri din plin de beneficiile pe care antrenamentul fizic le are de oferit, atunci nu te opri din a-l practica ori de cate ori ai ocazia. Prin miscare de fapt iti imbunatatesti functiile creierului, iar asta inseamna ca dezvolti si performante ale creierului. Mai ales cand treci prin perioade dificile, stresante, aglomerate, poti opta pentru o astfel de terapie mereu eficienta.

  •          Te elibereaza de stres

Modul in care te poate ajuta sportul sa elimi stresul este deosebit. E suprinzator felul in care eliberezi energia negativa, dar mai ales tensiunea acumulata peste zi. Starea de bine este asigurata de secretia de endorfine, eliberate in creier, care este stimulata de efortul fizic.

  •          Asiguri o sanatate optima organismului

Practicand in mod regulat un sport oferi numeroase beneficii corpului tau. In functie de intensitatea antrenamentelor, de durata, de dedicare, alaturi de alimentatie, poti tine medicul la distanta. Trebuie doar sa existe vointa si dedicare. Odata cu adoptarea unui stil sanatos de viata, scazi considerabil din riscul de a dezvolta afectiuni ce in timp iti pun in pericol viata.

Stiai ca atunci cand faci sport e indicat sa mananci mai mult? Astfel, daca pana acum ai avut o problema legat de asta, iata ca organismul are nevoie de hrana, in functie de energia pe care o pierzi cand depui efort fizic.

Recomandam sportul regulat si o alimentatie mai bogata pentru o viata lunga si lipsita de probleme de sanatate! Gasiti la noi pe site echipamente si accesorii sportive din cele mai variate.

 

 

 

Comments

Log in or register to post comments