Snowboarding – un sport de iarna placut si usor de invatat
Posted by     feb 6, 2018     Home    0 Comments

Iarna este anotimpul in care, atat cei mici, cat si cei mari, se bucura de zapada, sanius sau peisaje impresionante la munte. Mai mult decat atat, este si perioada mult asteptata pentru pasionatii sporturilor specific anotimpului rece – schi si snowboarding. Din fericire, in Romania exista o multime de zone muntoase unde se pot invata si practica aceste sporturi: Poiana Brasov, Straja, Predeal, Sinaia sau Paltinis. 

Daca nu practici deja un sport de iarna, ai putea lua in considerare sa inveti sa te dai cu placa de snowboard. Copii si parinti, tineri adolescenti trebuie sa incercati snowboarding-ul. Este considerat un sport destul de usor de invatat, care va permite sa admirati privelisti minunate de la mari inaltimi, sa va bucurati de natura linistita, sa inspirati aerul rece si inviorator de iarna si, nu in ultimul rand, sa faceti miscare pentru o viata mai sanatoasa.

Cateva lucruri de avut in vedere inainte sa te apuci de snowboarding:

In snowboarding, primul element important este placa, iar aceasta nu trebuie sa fie nici prea mare, nici prea mica, prea subtire sau prea lata. In mod ideal, atat pentru copii, cat si pentru adulti, placa de snowboarding trebuie sa ajunga pana la nas sau sa fie la 90% din inaltimea posesorului.

  • Fii atent la bootsi

Daca vorbim de bootsi sau bocanci snowboard, trebuie sa fie, in primul rand, compatibili cu legaturile placii alese. Pentru ca vei petrece chiar si 8-10 ore in boots, este foarte important ca acestia sa fie confortabili. Mai mult decat atat, trebuie sa te protejeze de frig, sa fie impermeabili si sa lase piciorul sa respire. Exista mai multe tipuri de boots, in functie si de nivelul si stilul de snowboard. In general, pentru incepatori sunt recomandati bootsii mai moi deoarece ajuta la acomodarea mai rapida cu sportul si sunt potriviti pentru viteze mici. 

  • Haine confortabile

Avand in vedere ca vei fi afara, la temperaturi scazute si cu multa zapada in jur, trebuie sa alegi haine de iarna, care sa-ti tina de cald. In acelasi timp, vei face efort, asa ca sunt recomandate echipamentele care sa respire. Gasesti la orice magazin de specialitate geci si pantaloni impermeabili, care sa-ti permita sa te misti cu usurinta pe placa de snowboard.

  • Echipament de protectie

Snowboarding-ul implica, la inceput, ca orice sport nou, si multe cazaturi. Din fericire, acestea vor fi atenuate de zapada. Chiar si asa, este foarte important sa ai echipament de protectie potrivit. Tocmai de aceea, nu trebuie sa-ti lipseasca manusile, casca, ochelari de protectie. Pentru un plus de protectie, poti lua in considerare si o vesta de protectie spate si piept sau pantaloni de protectie.

La Art Sport Total gasesti placi de snowboarding, atat pentru adulti, cat si pentru copii, dar si o serie intreaga de echipamente de protectie adecvate. Verifica sectiunea noastra din website dedicata snowboarding-ului si trimite comanda. 

Comments

Log in or register to post comments