Mingea de reactie – o necesitate pentru performanta sportiva
Posted by     nov 29, 2016     Home    0 Comments

Mingea de reactie nu este complet rotunda, ci mai degraba arata ca o gramada de bile topite impreuna. I se mai spune si minge in colturi. Ricoseul acesteia dupa impact poate fi in orice directie, crescand astfel timpul de reactie al sportivului, care trebuie s-o prinda.

O privire de ansamblu

Mingea de reactie este articolul de antrenament perfect pentru exercitii de rutina in grup, dar si in sesiuni de formare individuala. Consolideaza coordonarea mana-ochi si viteza de reactie, fiind esentiala pentru cresterea puterii de concentrare. Echilibrul, coordonarea mana-ochi si viteza de reactie trebuie sa fie suficient de precise pentru ca sportivul sa reactioneze, dupa impact, la timpul potrivit, pentru a o prinde.

Foarte eficienta in antrenamente

Mingea de reactie – o necesitate pentru performanta sportiva Pentru sportivi, viteza de reactie (sau timpul de reactie) poate determina castigarea sau pierderea partidei. Ei bine, usor si eficient, jocul sau antrenamentul cu mingea de reactie te va face sa-ti maresti performantele. In plus, imbunatateste perceptia adancimii, concentrarea si dedicarea sportivilor din multe discipline sportive: fotbal, baschet, handbal, tenis etc.

Nu doar sportivii profesionisti, ci si cei care doresc sa-si mentina conditia fizica pot obtine rezultate foarte bune utilizand mingea de reactie, dar se pot si distra, singuri sau in doi, jucandu-se cu aceasta.

Cateva jocuri cu mingea de reactie

Loveste-o de pamant si prinde-o de cat mai multe ori, timp de un minut. Straduieste-te sa cresti numarul, izbind-o de mai multe ori, cu fiecare minut care trece.

Arunc-o spre un perete si las-o sa se loveasca de pamant inainte de a o prinde. Pe masura ce reusesti s-o prinzi mai usor, trebuie aruncata cu forta din ce in ce mai mare.

Jocul este opus celui anterior. Loveste mingea de pamant astfel incat sa loveasca peretele, inainte de a o prinde. Straduieste-te sa o prinzi inainte de a atinge din nou pamantul.

Impreuna cu un prieten sau coleg de echipa, aruncati mingea unul catre celalalt, dar lovind pamantul. Fiecare trebuie s-o prinda inainte de a atinge pamantul a doua oara.

Dobandirea avantajului de invingator in sport este, adesea, stapanirea elementelelor de baza: picioare agere, schimbare rapida a directiei si coordonare precisa mana-ochi. Mingea de reactie vizeaza dezvoltarea acestor elemente de baza, fiind si o provocare distractiva.

La Art Sport Total gasesti mai multe tipuri de minge de reactie si ti-o poti alege pe cea care ti se potriveste.

Comments

Log in or register to post comments