Cum aleg corect mingea de handbal
Posted by     oct 2, 2020     Home    0 Comments
Cum aleg corect mingea de handbal

Alegerea corecta a mingii pentru orice tip de sport am vorbi, inseamna mare parte din confortul jucatorului si siguranta acestuia. Asta pentru ca o minge nepotrivita nu doar ca incomodeaza, face miscarile mai dificile, insa poate reprezenta si un obstacol in a desfasura corect jocul.

Discutam despre gama de mingi si in mod special despre cea de handbal. Cum o alegi corect?

€  Marimea

Ca prim aspect care sa te intereseze - mingea de handbal poate avea marime diferita. Vorbim despre o circumferinta de 41-43 cm, marimea 00 pentru copii de sub 6 ani. In ordine crescatoare, urmatoarea marime este 0 si este caracterizata de o circumferinta ce are pana la 48 de cm, pentru copii intre 6 si 8 ani.

Marime 1 - 50-52 cm, pentru copii intre 8 si 12 ani.

Marime 2 - 54-56 cm, pentru cei din categoria 12-16 ani.

Marime 3 - 58-60 cm, pentru cei de peste 16 ani.

€  Indoor sau outdoor

Un alt aspect important va fi legat de locul in care vei juca. Ca si la incaltaminte, in cazul mingilor vorbim de necesitatea de a alege ceva adaptat. Pentru handbal practicat in sala poti alege mingea din piele, dar si cea din piele sintetica. Pentru sportul in aer liber prefer-o pe cea din cauciuc sau material plastic.

Care este diferenta? O minge de handbal realizata din material plastic sau cauciuc va rezista mai mult in timp, insa folosita indoor va sari mai tare.

Pentru cei care abia se initiaza in acest sport, pentru copii mai ales, incepatori si la varste fragede, un tip de minge recomandata este cea din burete (vezi aici). Practic in acest caz vorbim despre risc zero de accidentare, chiar si din joaca.

Cat costa o minge de handbal

Pretul variaza, in functie de marime, tip de minge si desigur materialul din care este realizata. Vorbim despre minima de 38 de lei si maxima de 90 de lei. Cea de calitate premium este peste 100 de lei si o recomandam pentru antrenamente si competitii de nivel mediu - vezi aici.

Va asteptam in cadrul paginii noastre, https://artsporttotal.ro/ cu o gama variata de accesorii, echipamente si produse sportive, pentru handbal si nu numai.

Comments

Log in or register to post comments