Beneficiile placii de echilibru iti pot schimba viata
Posted by     oct 5, 2016     Home    0 Comments

Investim mult timp si energie in metodele traditionale de antrenament: facem ridicari, alergari, sarituri etc. Pentru o lunga perioada, cei mai multi dintre noi nu ne-am gandit la echilibru. Daca am fi facut-o, am fi fost intr-o forma fizica mai buna, mai puternici, flexibili si chiar mai sanatosi.

Initial, realizate pentru schiori, mai apoi surferi, pentru a-si practica abilitatile in afara sezonului, respectiv pe timp de noapte, placa de echilibru a ajuns sa fie folosita pentru antrenamente in toate sporturile si artele martiale, pentru cresterea aptitudinillor fizice, dar si in recuperare medicala.

Dezvolta echilibrul, abilitatile de coordonare motorie, distributia greutatii si puterea centrala a corpului. Prin exercitiile cu placa de echilibru se previn leziunile sportivilor, in special la glezna si genunchi. Este folosita si in reabilitarea dupa accidentari, in mai multe parti ale corpului.

Este minunata si pentru copii, ajutandu-i sa castige incredere, sa aiba o postura corecta a corpului, coordonare si echilibru. Pregateste persoanele mai in varsta, pentru a evita caderile, foarte periculoase pentru acestia. Mai este folosita de catre dansatori si chiar ca accesoriu in yoga.

Beneficiile placii de echilibru iti pot schimba viata

Placa de echilibru te ajuta in multe feluri

Echilibrul este necesar pentru aproape orice activitate pe care o faci. Fie ca este vorba de mersul pe jos, alergare sau abilitatile motorii fine, echilibrul le afectează. Uneori, leziunile pot afecta echilibrul, ceea ce duce la miscari necoordonate. Placile de echilibru sunt utilizate in terapie, pentru a restabili echilibrul, in timp ce creierul lucreaza mai mult pentru a-si pastra balanta.

Sportivii beneficiaza de un antrenament de coordonare, folosind placa de echilibru. Placa face ca toate partile corpului sa lucreze impreuna, altfel vei cadea sau te vei impiedica. Folosind placa de echilibru, vei fi ajutat sa-ti coordonezi corpul, astfel incat toate partile corpului, care lucreaza impreuna, sa te tina pe placa. Excelenta pentru atletii care-si folosesc intregul corp, tenismenii, de exemplu.

Timpul de reactie este un alt beneficiu al placii de echilibru. In cazul in care aluneci sau cazi de pe placa, vei invata sa actionezi rapid, pentru a corecta greseala. Atletii, care au nevoie de o reactie rapida la sunetul de pornire intr-o cursa, utilizeaza placa de echilibru pentru a-si imbunatati timpul de reactie.

Prevenirea accidentarilor. Antrenamentul cu placa intareste gleznele si genunchii, astfel ca luxatiile si leziunile devin mai rare, la presiunile aplicate prin sport sau chiar activitatile de fiecare zi.

Fitness si antrenamente. Adaugand un surplus de dificultate, poti folosi placa de echilibru in tip ce arunci si prinzi o minge, incercand sa-ti pastrezi echilibrul, facand flotari pe placa sau ridicand cate un picior, in timp ce stai pe placa. Ai trecut astfel la un nivel superior de antrenament.

Toata familia, de la mic la mare, trebuie sa incerce exercitiile cu placa de echilibru si sa profite de avantajele si beneficiile acestora!

Cumpara placa de echilibru de la Art Sport Total, ce are baza ajustabila cu 3 grade de inclinare, la un pret accesibil.

Comments

Log in or register to post comments