Spalierul pentru gimnastica, excelent pentru intretinere si recuperare medicala
Posted by     oct 23, 2016     Home    0 Comments

In trecut, folosit doar in salile de sport si gimnastica, spalierul este acum o piesa nelipsita si in salile de fitness. Este un instrument fantastic pentru intretinere, cresterea fortei si dezvoltarea flexibilitatii, recuperare medicala, in special afectiuni ale coloanei.

Un pic de istorie

Profesorul suedez Per Henrki Ling, care suferea de artrita, este creditat cu inventarea spalierului pentru gimnastica, la inceputul anilor 1800, perioada in care termenul “gimnastica” era folosit mai mult ca o conditie fizica generala, decat ca un sport competitiv specific. A inceput ca o simpla scara din lemn, motata pe perete, care a permis efectuarea de exercitii diverse.

Spalierul pentru gimnastica, excelent pentru intretinere si recuperare medicala Spalierul a fost utilizat, initial, nu numai pentru imbunatatirea conditiei fizice, ci mai ales pentru tratamentul diferitelor boli ale coloanei, exercitiile de baza dovedindu-se terapeutice pentru persoanele care se confruntau cu dureri. Si in ziua de astazi, terapeutii si alti profesionisti din domeniul medical folosesc spalierul in tratarea si recuperarea pacientilor.

Spaliere simple sau duble si minispaliere

Pot fi realizate la diferite dimensiuni, de la cele simple, pentru recuperare, pentru copii si pana la cele duble. Barele paralele sunt realizate din cherestea de fag sau paltin. Bara superioara a spalierului se monteaza intotdeauna putin in afara, pentru a facilita efectuarea exercitiilor. Sistemul de prindere difera de la un model la altul, cel mai uzual fiind cel de prindere solida de perete.

La spalier se pot atasa diferite accesorii, cum ar fi: banca pentru gimnastica/abdomene, bara de tractiuni fixa sau rabatabila, bara tricepsi, scara pentru exercitii, dar si scara pentru recuperarea medicala a degetelor, centura pentru tractiune, roata pentru reabilitarea umarului etc.

Antrenamente fitness pentru forta si flexibilitate, tratamente si recuperare medicala

Designul simplu al spalierului este extrem de versatil, permitand antrenarea corpului cu miscari nenumarate si unice. Antrenamentele sunt atat pentru dezvoltarea fortei, cat si pentru cresterea flexibilitatii. Spalierul este utilizat cu succes in tratamente si recuperare medicala, in special pentruproblemele de spate (scolioza, hernie etc.).

Minispalierele sunt utilizate pentru o dezvoltare sanatoasa a copiiilor sau pentru joaca. Foarte importanta este folosirea minispalierelor in tratarea afectiunilor coloanei, inca de la varste fragede. Poate fi utilizat impreuna cu o saltea de gimnastica, pentru activitati mai complexe.

Spalierul este folosit in salile de gimnastica, de fitness, in salile de sport ale scolilor, in gradinite sau diferite spatii de joaca pentru copii, dar si in salile de kinetoterapie. Poate fi utilizat cu succes si acasa.

La Art Sport Total gasesti spaliere de diferite dimensiuni si toate accesoriile pentru acest important articol sportiv.

Comments

Log in or register to post comments