Cel mai ieftin si la indemana articol de fitness care te mentine sanatos: coarda de sarituri
Posted by     aug 6, 2016     Home    0 Comments

Coarda de sarituri... Te duce cu mintea in copilarie, cand era jucaria preferata pentru majoritatea copiilor. Dar nu te gandi ca este potrivita doar pentru fetite sau boxeri! Saritul cu coarda iti poate face mai mult bine chiar decat jogging-ul! Este si cel mai ieftin articol de fitness, ocupa un spatiu mic si-l poti lua oricand si oriunde cu tine, chiar si in calatorii.

Primul pas: du-te la un magazin de articole sportive si cumpara-ti o coarda de sarituri. Costa de la 15-20 de lei in sus. Poti alege dintr-o multitudine de modele: de la cele mai simple, pana la cele digitale. Este foarte important sa fie potrivita pentru inaltimea ta, de aceea sunt ajustabile.

Cel mai ieftin si la indemana articol de fitness care te mentine sanatos: coarda de sarituri

Poti sa sari oriunde: in casa, pe o suprafata dura sau pe o saltea de gimnastica, in parc sau la sala de fitness, in completarea exercitiilor uzuale. Daca stai la bloc, ai grija sa nu deranjezi vecinii de la etajul inferior. Nu toti vor fi incantati “sa le sari in cap”...

De la primele sarituri cu coarda, te vei bucura si-ti vei aduce aminte cum o faceai cand erai copil. Incepe cu sarituri cate 5-10 minute, de minim trei ori pe saptamana. Pe masura ce vei deveni mai experimentat, iti vei diversifica si miscarile. Este de ajuns sa sari cate 30 de minute pe zi, cu miscari tot mai complicate. Nu uita, insa, trebuie sa faci cateva exercitii de incalzire, inainte de a incepe sariturile.

Daca vei fi multumit de rezultate, iti poti achizitiona modelul de coarda digitala, care masoara caloriile arse si kilometrii parcursi, numara sariturile efectuate si te anunta cand ti-a expirat timpul de antrenament prestabilit.

Pe langa amuzament si distractie, beneficiile sariturilor cu coarda - un exercitiu simplu, dar placut -, sunt foarte importante pentru sanatate:

- Face minuni in arderea caloriilor, intr-un timp relativ scurt;

- Imbunatateste balanta si coordonarea, agilitatea, reflexele si rezistenta;

- Tonifica picioarele, abdomenul, pieptul, spatele, umerii si bratele;

- Imbunatateste densitatea osoasa, activitatea cardiovasculara si pulmonara, sistemul limfatic, precum si respiratia;

- Te ajuta sa ai o piele mai frumoasa si echilibreaza sistemul hormonal;

- Crede sau nu!, exercitiile duc la cresterea memoriei, facandu-te mai atent si concentrat;

- Reduce stresul si vei fi mult mai calm in diverse situatii, chiar te binedispune.

Vei fi uimit de castigul pe care corpul si mintea le vor avea sarind coarda!

La Art Sport Total poti alege ce tip de coarda de sarituri iti doresti. Avem disponibile toate modelele, de la cele mai simple pana la cele digitale, in functie de ce iti doresti.

Comments

Log in or register to post comments