Ce este Pilates si care sunt beneficiile practicarii acestui sport
Posted by     mai 23, 2016     Home    0 Comments

"Dupa 10 lectii, vei simti diferenta. Dupa 20 de lectii vei vedea diferenta.  Dupa 30 de lectii, vei avea un corp cu totul nou.”, spunea Joseph Pilates, inventatorul acestui sport.

Avea perfecta dreptate! Cine nu vrea sa aiba un corp tonifiat, suplu, puternic si, totodata, un psihic de invidiat, detensionat, ce te ajuta sa infrunti mai usor problemele de zi cu zi? Nu conteaza ca nu ai facut miscare de mult timp, ca esti cam... anchilozat de la lipsa mersului pe jos, a exercitiilor, a statului prea mult la birou in fata computerului! Nu-ti fie teama ca vei face febra musculara si nu vei mai putea conduce masina... Nu se va intampla nimic din toate acestea! Incepi sa practici Pilates de la nivelul incepator, cu putine repetari, dar diverse. Te vei simti minunat, dupa prima sedinta, garantat!

Pilates este un sistem de miscare si exercitii fizice creat si dezvoltat de catre atletul german si pionierul in terapie fizica, Joseph Hubertus Pilates, la inceputul secolului trecut. Utilizand echipamente special concepute, această metoda educă, re-modeleaza, realiniaza si echilibreaza corpul. Promoveaza o rezistenta maxima musculara, in timp ce creste flexibilitatea, coordonarea si rezistenta, decomprima articulatiile, stimuland si imbunatatind astfel circulatia.

Pilates te intareste, te “intinde”, te elibereaza de obiceiurile proaste de pozitie (pe care majoritatea dintre noi le avem de la munca de birou in fata computerului). Ajuta la ameliorarea durerilor de spate si ceafa, indeparteaza tensiunea din corp si oboseala.

Metoda Pilates modelează corpurile. Le face mai zvelte, puternice si mult mai atractive. Muschii devin mai compacti. Transforma abdomenul, partea inferioara a spatelui si soldurile intr-un suport central puternic pentru un un corp nou, suplu si gratios.

Ce este Pilates si care sunt beneficiile practicarii acestui sportPilatesul contemporan include atat metodele “moderne”, cat si cele “traditionale, clasice”. Pilatesul modern este partial derivat din cursurile predate in prima generatie, in timp ce “clasicul” urmareste pastrarea miscarilor originale invatate de la Joseph Pilates, in numar de peste 500. Cele sase principii originale ale Pilatesului sunt: concentrarea, controlul, punctul central (the “Powerhouse”), eficienta miscarii, precizia si respiratia.

Fie ca este practicat la cursuri speciale sau pe saltea, acasa, Pilates este un antrenament care implica mintea, corpul si spiritul. Miscarile netede, precise, aproape ca de dans, pun un accent deosebit pe respiratie, participantii simtindu-se odihniti si plini de energie.

Se incepe cu exercitii usoare, dupa un timp trecandu-se la exercitii tot mai dificile si mai provocatoare. Este foarte important ca miscarile sa fie executate corect! Chiar daca, la primele sedinte, nu reusesti sa executi numarul total de miscari, nu este o problema! Trebuie doar sa fie corect facute.

Exercitiile necesita concentrare, control, precizie, metode specifice de respiratie si miscari dinamice si fluide. Muschii abdominali raman angajati in totalitate in timpul antrenamentului, in timp ce miscarile trunchiului, ale bratelor si picioarelor sunt executate impotriva rezistentei, pentru flexibilitatea corpului.

Indiferent daca iti doresti sa fii in forma, te recuperezi dupa un traumatism sau ai o durere cronica, vrei sa-ti imbunatatesti tehnica sportiva sau, pur si simplu, esti in cautarea unei noi provocari interesante, metoda Pilates este pentru tine!

Art Sport Total iti pune, ca intotdeauna, la dispozitie toate accesoriile necesare practicarii acestui sport, de la saltea - nelipsita de la orice antrenament -, la minge, banda elastica, inel, cub, cilindru, bara flexibila, roller, minge soft sau placa de echilibru.

Comments

Log in or register to post comments