Mereu in forma cu mingea medicinala
Posted by     iul 27, 2016     Home    0 Comments

Putem gasi urme ale folosirii mingii medicinale inca de acum 2000 de ani. Primul medic din istorie, Hipocrate, a umplut cu nisip saculeti realizati din piele, pentru a putea face terapie de reabilitare.

Mingile medicinale sunt facute din piele - naturala sau sintetica -, cauciuc sau alte materiale asemanatoare, fiind umplute cu nisip sau lichid. De obicei, au greutatea intre 0.5 si 15 kg. Exista mingi cu manere sau fara, dar si mingi medicinale care se pot folosi in apa. Avantajul este ca pot fi usor de folosit si au durata lunga de utilizare.

Mingea potrivita se alege in functie de propria greutate si de nevoile practicarii exercitiilor: miscari de yoga, aerobic sau pilates, cresterea puterii la sportivii de performanta sau recuperarea medicala.

Mereu in forma cu mingea medicinala

Pentru performanta si medicina sportiva

Mingea medicinala, cunoscuta si ca o minge de exercitiu, este folosita pentru puterea de formare, dar cel mai des pentru reabilitare, avand un rol foarte important in medicina sportiva. Este utilizata si in antrenamentul copiilor, ca un bun mod de a depasi teama de exercitii cu greutati.

Sunt folosite de catre sportivi pentru consolidarea muschilor abdominali, partea superioara a corpului si chiar intreaga musculatura, dar si pentru recuperarea medicala. Mingea medicinala nu pune nici o presiune asupra articulatiilor, stimuland rezistenta. Terapeutii folosesc, in multe cazuri, exercitiile cu mingile medicinale, imbunatatind echilibrul si flexibilitatea, adaugand forta trunchiului si bratelor.

Exercitii acasa, pentru intretinere si recuperare

Datorita pozitiei defectuoase a corpului in timpul serviciului sau la scoala, dar si a miscarilor gresite pe care le facem, fara sa ne dam macar seama, consecintele incep sa se vada intr-un timp relativ scurt. Ai probleme de sanatate, dureri de spate si nu doresti sa depui un efort fizic ridicat? Solutia cea mai practica: exercitiile cu mingea medicinala, accesibila si la indemana, care amelioreaza problemele din partea superioara a corpului.

Mingile medicinale sunt o alegere potrivita pentru a face sport acasa, fiind foarte usor de folosit. Se pliaza pe nevoile oricarui utilizator si ofera atat beneficii fizice, cat si psihice. La alegerea mingii trebuie sa tii cont de greutate, de conditia ta fizica la acel moment, o minge prea grea putand face exercitiile dificile, incorecte si fara rezultatele dorite. Sunt destinate si persoanelor care au probleme cu spatele, gravidelor sau chiar mamicilor care au nascut recent.

Beneficii: agilitate si flexibilitate, imbunatatirea echilibrului, coordonarea mana-ochi, forta in brate si trunchi, streching etc.

Daca nu stii cum se utilizeaza o minge medicinala, poti gasi pe You Tube nenumarate filmulete cu diferite exercitii, in functie de ce-ti doresti. Eficienta exercitiilor cu mingea medicinala este de necontestat, iar rezultatele se vor vedea in timp, conform unui antrenament regulat si corect.

Ofera terapie corpului tau intr-un mod natural si sanatos, optand pentru mingea medicinala!

Consulta oferta Art Sport Total de mingi medicinale, variata si accesibila, si alege-o pe cea potrivita pentru tine.

Comments

Log in or register to post comments