Cine a auzit de Cristina Neagu?
Posted by     ian 29, 2015     Home    0 Comments

După părerea multora, handbalul e mai frumos decât fotbalul. Oare de ce? Și atunci, dacă lucrurile ar sta astfel, de ce telespectatorii rup audiențele când sunt difuzate meciuri de fotbal, iar transmisiunile celor de handbal, abea, dacă se dau, atunci când se dau, pe posturi cu audiențe derizorii?!

Am auzit demult un handbalist, care spunea că simte cum sportul asta îi curge prin vene, și că atunci când a luat prima dată mingea de handbal în mână, nu a mai vrut sa-i dea drumul niciodata. Mulți cred că handbalul este mai mult decat un sport, e aproape un mod de viata. Este un mare adevăr, sportul educă, învată să fii fair-play, să devii luptător. Sportivii stau departe de casă, dorul este cuvântul tabu din mintea și sufletul tuturor. Probabil că doar un meci câștigat poate să mai ușureze din dorul unui om purtat prin cantonamente. Cât despre senzația pe care o au după ce înving o echipă puternică, cu siguranță că atunci se poate spune că e foarte mic pasul dintre agonie și extaz. Ce fericire pe crainic, lacrimi, pupături, îmbrățișări... Adrenalina joacă ea însăși handbal în vene, fericirea atinge cote maxime. Până când cineva te trage de mânecă. Sau, dă din telecomandă "mai tare".

Cine a auzit de Cristina Neagu?De fapt, ai tăi n-au câștigat. În ultimele secunde, atunci când și tu, și ei, pe teren, și familiile care îi priveau de-acasă, nu erau atenți, adversarii au marcat. Și uite-asa, de la extaz la agonie, de la lacrimi de fericire la lacrimi de tristete, a fost doar o secundă.

După? Este greu și să încerci să explici ce înseamnă să pierzi la diferență de un amărât de gol... Dar să mai și dai socoteală vreunui fan? E pur și simplu imposibil. Dacă nu ai fost măcar o dată pe teren, nu ai cum să înțelegi nici măcar o părticică din ceea ce se petrece acolo. Asta e frumusețea handbalului, acesta este farmecul sportului... 

În urmă cu doar câteva zile, Cristina Neagu a fost desemnată a doua jucătoare de handbal a lumii, în 2014. Știe ea, familia ei, știu coechipierii, adversarii, foști, prezenți și viitori, și tot e prea puțin. Nimeni nu a amintit de Cristina Neagu. Nicio știre, nicio televiziune, niciun editorial. Este suficient că suntem brifați pe tot ce mișcă în materie de iubite, amante și mașini străine ce cu onor aparțin fotbaliștilor. Și e "suficient"...

Asta e! Revenim la handbal. Sport de mare intensitate, dur din cauza faptului că permite contactul fizic între jucători dar, mai ales a dinamismului indus de trecerea rapidă din atac în apărare și invers. Multitudinea elementelor tehnico-tactice ca demarajul, saritura, aruncările și deposedările sunt principalele cauze ale leziunilor. Handbaliștii pățesc frecvent rupuri de menisc, rupturi de ligamente și luxații. Doar atenția, un puternic spirit de conservare și un echipament special, dedicat acestui sport, îl pot proteja și pot atenua din efectele unei căzături sau a unei întâlniri neașteptate, în aer, cu un adversar și el dornic de victorie.

Așadar, când n-ai un bătrân, să-ți cumperi, iar când vrei să faci sport îmbrăcat adecvat, intră pe www.artsporttotal.ro Ai de unde alege!

Comments

Log in or register to post comments