Trotineta nu mai e o jucarie! Uita de bicicleta sau masina! Fii “cool”! Toata familia - la plimbare pe trotineta!
Posted by     iun 14, 2016     Home    0 Comments

Trotineta este o platforma mica, cu doua sau mai multe roti, dirijata cu ajutorul unui ghidon si propulsată de cel care o conduce prin impingerea cu piciorul a pamantului, fiind inventata acum mai bine de 100 de ani.

Trotinete pentru copii

De foarte mici, copiii isi doresc o trotineta, iar pentru tine, ca parinte, este usor sa-i achizitionezi o trotineta micuta, comoda, special aleasa pentru varsta lui. Trebuie sa te gandesti si la numarul de roti cu care este dotata: de la 2 la 4 roti, in functie de model. Cu cat mai multe roti, cu atat este mai stabila trotineta.

- Pentru copiii intre 2 si 5 ani sunt recomandate modelele clasice, fiind mai mici si foarte usoare. Cele cu 3 roti, din care 2 in spate, sunt mai stabile si sunt ideale pentru micutii incepatori, neatrenati in plimbarile cu jucaria preferata, pentru ca au mai multa stabilitate.

Trotineta nu mai e o jucarie! Uita de bicicleta sau masina! Fii “cool”! Toata familia - la plimbare pe trotineta!

- La varsta de 5 ani ii poti alege un model cu 2 roti, din aluminiu, cu platforma mai lata.

- De la 6 ani in sus, copiii se descurca admirabil cu o trotineta cu 2 roti, platforma ingusta, un model care sa prinda viteza sau sa aiba platforma mobila. E bine care cele cu 2 roti sa aiba manerul reglabil in inaltime. Poate fi chiar una pliabila, care sa te ajute la transportare.

Este foarte important sa inveti copilul sa stea in pozitia corecta pe trotineta, pentru a nu avea probleme cu coloana, deci sa reglezi ghidonul la inaltimea potrivita. Ca parinte, tot ce mai ai de facut este sa ai rabdare, pentru a-i invata si a intelege procedeul de deplasare.

Copiii se vor obisnui sa petreaca mai mult timp afara cu trotineta, facand miscare, jucandu-se si distrandu-se alaturi de parinti sau de prietenii de joaca, dezvoltandu-se armonios si sanatos. Vor deveni mai sociabili, impartind trotineta cu prietenii de joaca sau plimbandu-se impreuna.

Fiind o activitate in aer liber, este foarte benefica atat pentru copii, cat si pentru parinti. Tocmai de aceea au aparut modelele pentru adolescenti, dar si pentru adulti.

Trotinete pentru adulti

E la moda! O trotineta de adulti, cu care sa te poti deplasa oriunde in trafic este un mijloc de transport practic, rapid, avantajos, sociabil cu mediul inconjurator si cu tine. Poti s-o iei cu tine oriunde, pe strazile inguste, la o plimbare cu prietenii, fara o investitie prea mare. Este practica si usoara, o gasesti in diferite modele, are un design distractiv si este foarte usor de intretinut.

Este modalitatea ideala pentru a combina placerea plimbarilor in aer liber cu tonifierea musculaturii intepenite de la munca de birou, fiind ajutorul ideal in obtinerea unei siluete de invidiat, simtindu-te mai energic si mai vioi dupa o astfel de plimbare.

Sunt realizate, de obicei, din aluminiu, pliabile, cu roti de poliuretan de 100 pana la 200 mm, greutatea maxima suportata fiind de pana la 100 kg. Greutatea maxima a trotinetei este de sub 5 kg, dar difera in functie de model si marca. Are ghidon reglabil pe inaltime, frana spate si frana de mana. Trotinetele pliante, destinate adultilor au, in general, parti mai rezistente, punti mai largi si mai lungi, si roti mai mari, pentru un transport mai fin.

Ai iesit prin oras pe trotineta sau iti doresti s-o faci? Vrei modele interesante pentru tine si familia ta? La Art Sport Total gasesti o gama variata, care sa-ti satisfaca toate dorintele!

Comments

Log in or register to post comments